Innovatief ondernemen is ook terugkijken op voorbije projecten, de balans opmaken, evalueren en remediëren.
Waar hebben onze innovatieve projecten toe bijgedragen? Welke experimenten kenden een doorbraak? En aan welke publicaties denken we graag terug?
Je vindt het allemaal in dit archief.
Jaarlijks worden grote hoeveelheden aan biomassa reststromen verspild. Het project RE-DIRECT verwerkt landbouw- en groenbeheerresten tot nuttige producten zoals biochar en actieve kool die gebruikt kunnen worden in waterzuivering, landbouw, farmacie en cosmetica.
Besparen in de sociale economie? Het kan met CASE! De Centrale Aankoop voor Sociale Economie brengt de sector samen om meer middelen vrij te maken voor wat er echt toe doet: sociale tewerkstelling.
Dit project test een lokale biomassahub in Eeklo, waar de industrie overschakelt op lokaal groenafval als grondstof. Het creëert ook extra jobs voor laaggeschoolden.
Vanaf 1 april ’18 zijn we dankzij de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) van start gegaan met het project ‘Een structuur voor WERK en NATUUR’. Het doel van dit project is onze kernprocessen, met name het economische en sociale, beter met elkaar te verweven door anders te organiseren.
Een huis bouwen met vezels uit bermgras en verwarmen met duurzame en goedkope energie uit datzelfde gras? Science fiction? Wensdroom? Realiteit voor GRASSIFICATION!